Курс Bitcoin Форум

Bron: BL3P.eu / Bitcoinaverage.com

Hier vind je alle relevante informatie over dit revolutionaire transactienetwerk en nieuwe vorm van digitaal geld.

Afgelopen maandag en dinsdag vond in Wenen een bijeenkomst plaats waar door de Financial Action Task Force (een internationale groep regelgevers) gesproken werd over witwasmaatregelen rond Virtual Currencies en Virtual Assets. Bitonic was hier ook aanwezig en is bezorgd dat de privacy van EU-burgers door een vergaand voorstel (7b), geschaad wordt.

Microsoft bouwt >

Bitcoin vormt de basis voor het nieuw ontwikkelde identificatiesysteem van Microsoft. Het bedrijf beoogt hiermee een online decentrale identificatie te realiseren.

Binance verliest 7000 bitcoins door hack

36 miljoen euro aan bitcoins verdween uit de hot wallet van Binance, zo laat het bedrijf weten. Naar alle waarschijnlijkheid hebben hackers toegang gekregen tot accountinformatie van gebruikers van de handelsbeurs.

Bitcoin Improvement Proposal: Taproot

Pieter Wuille, een prominent Bitcoin ontwikkelaar, publiceert voorstel voor Taproot implementatie. Taproot wordt gezien als een van de meest gewenste upgrades voor het bitcoinprotocol, in combinatie met Schnorr en MAST.

Bitcoin to US Dollar

Exchange rate calculated using USD Bitcoin price.

This site allows you to:

 • See the Bitcoin exchange rate i.e. the current value of one bitcoin.
 • Convert any amount to or from your preferred currency.

Bitcoin is a digital currency. You can use Bitcoin to send money to anyone via the Internet with no middleman. Learn more here.

Keep an eye on the Bitcoin price, even while browsing in other tabs. Simply keep this site open and see the live Bitcoin price in the browser tab. (Note: Some mobile browsers don’t yet support this feature.)

See how many bitcoins you can buy. Enter an amount on the right-hand input field, to see the equivalent amount in Bitcoin on the left.

See the value of your Bitcoin holdings. Enter the number of bitcoins you have, and watch their value fluctuate over time.

Compare Bitcoin to gold and other precious metals by checking out the converters for Bitcoin to gold, Bitcoin to silver, Bitcoin to platinum, and Bitcoin to palladium.

Try it on your phone or tablet—this site is designed with mobile devices in mind.

Convert in terms of smaller units e.g. microbitcoins (µ), millibitcoins (m). Toggle using keyboard shortcuts: ‘u’, ‘m’, and ‘k’.

Bookmark your preferred currency e.g. Bitcoin to Euro, or Bitcoin to British Pound. This site currently supports 64 currencies.

Price data is continually gathered from multiple markets. A weighted average price of these markets is shown by default (based on 24-hour trade volume). Alternatively, you can choose a specific source from the settings menu.

Development

 • Linkable (i.e. bookmarkable, shareable) amounts.
 • A widget to be embedded on other sites.
 • Options added for millibitcoins, and 3 new cryptocurrencies. 2014-03-16
 • Volume-weighted pricing implemented as the default option. 2013-11-29
 • Multiple data source options included. Currency chooser improved. 08-16
 • Major Android-related bugs fixed. (Thanks to those who donated!) 07-07

You’re welcome to contact the creator of this site at Reddit or BitcoinTalk. Bug reports are greatly appreciated.

Disclaimer

The exchange rates on this site are for information purposes only. They are not guaranteed to be accurate, and are subject to change without notice.

Bitcoin koers

Lees alles over de koers van bitcoin

Bitcoin prijs

Wil je inzoomen om het koersverloop van een bepaalde periode te bekijken? Klik dan op het begin of het eind van die periode en sleep vervolgens naar rechts of naar links. De grafiek zoomt in op de door jou geselecteerde periode.

Realtime de bitcoin koers volgen

Bitcoin heeft altijd een prijs. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. In tegenstelling tot de aandelenbeurs heeft de koers van bitcoin geen open- of slotkoers.

De waarde van bitcoin 24 uur geleden

24u hoogste prijs

De hoogste waarde van bitcoin in de afgelopen 24 uur

24u laagste prijs

De laagste waarde van bitcoin in de afgelopen 24 uur

Hier zie je hoeveel de waarde van bitcoin in de afgelopen 24 uur is gestegen of gedaald

24u hoogste prijs

De waarde van bitcoin 24 uur geleden

De hoogste waarde van bitcoin in de afgelopen 24 uur

24u laagste prijs

De laagste waarde van bitcoin in de afgelopen 24 uur

Hier zie je hoeveel de waarde van bitcoin in de afgelopen 24 uur is gestegen of gedaald

De omvang van alle bitcoin transacties van de afgelopen 24 uur, uitgedrukt in euro’s. Hierbij wordt alleen gekeken naar alle openbare beurzen.

De totale waarde van alle bitcoin. Dit wordt berekend door het aantal bitcoin in omloop te vermenigvuldigen met de huidige waarde.

Het aantal bitcoin in omloop

Hiermee wordt het aandeel van bitcoin in de cryptomarkt afgezet tegen alle andere cryptocurrency

De omvang van alle bitcoin transacties van de afgelopen 24 uur, uitgedrukt in euro’s. Hierbij wordt alleen gekeken naar alle openbare beurzen.

De totale waarde van alle bitcoin. Dit wordt berekend door het aantal bitcoin in omloop te vermenigvuldigen met de huidige waarde.

Het aantal bitcoin in omloop

Hiermee wordt het aandeel van bitcoin in de cryptomarkt afgezet tegen alle andere cryptocurrency

De koers komt tot stand op internationale, online beurzen waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in bitcoin. Daalt de bitcoin koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Maar als de koers stijgt, dan is er meer vraag dan aanbod! Eigenlijk heel simpel.

Bitcoin ROI

In bovenstaande tabel zie je de ‘Return On Investment’ van bitcoin. De percentages geven het rendement op een investering in bitcoin aan, gemeten vanaf drie verschillende momenten in de tijd.

Historische bitcoin prijs
DatumPrijsVolumeBTC marketcap
DatumPrijsVolumeBTC marketcap

Hieronder zie je de belangrijkste graadmeters van de bitcoin koers van de afgelopen vijf jaar: de hoogste en de laagste prijs van ieder jaar (in euro).

Bitcoin koersLaagste prijsDatumHoogste prijsDatum
2019€ 2.928,6729-01€ 7.359,6914-05
2018€ 2.775,4015-12€ 15.249,5306-01
2017€ 707,0612-01€ 16.727,6817-12
2016€ 314,6916-01€ 937,9028-12
2015€ 135,8514-01€ 426,7918-12
Geschiedenis van de bitcoin koers

Sinds de lancering van bitcoin in januari 2009 is de koers altijd erg bewegelijk geweest. Dat zie je ook terug in het overzicht van de historische bitcoin prijs hierboven.

Wanneer iets zo hard in waarde stijgt gaat dat natuurlijk gepaard met grote koersschommelingen. De munt verschijnt dan ook regelmatig in het nieuws als de koers weer eens een aantal procenten per dag is gestegen of gedaald.

De hoogste waarde tot nu toe werd eind 2017 bereikt toen de bitcoin koers rond de 17.000 euro uitkwam. Wat leuke feitjes over de koers door de jaren heen:

 • Sinds de introductie in 2009 is de waarde van bitcoin enorm gestegen. In 2010 kocht een Amerikaanse programmeur nog twee pizza’s voor 10.000 bitcoins. We hopen dat het lekkere pizza’s waren, want die 10.000 bitcoins zouden vandaag de dag miljoenen euro’s waard zijn.
 • De koers van de cryptocurrency was tot februari 2013 nog nooit boven de 25 euro uitgekomen. Maar eind 2013 was deze opgelopen tot boven de 1000 euro! Dit kwam onder meer door de financiële crisis op Cyprus dat jaar.
 • Begin 2014 sloeg het noodlot echter toe. De markt werd hard getroffen door het faillissement van de eerste en veruit grootste bitcoin exchange van dat moment, Mt. Gox.
 • Toch was er in 2014 ook goed nieuws, zij het op lokaal niveau. Arnhem begon met pionieren. In de hoofdstad van Gelderland vind je op veel ramen van winkels stickers met de tekst: Wij accepteren Bitcoin. Een belangrijke mijlpaal in de verdere acceptatie van bitcoin als betaalm >Historische bitcoin koers (in dollars)
Wordt de koers van bitcoin ooit stabiel?

De koers van de bitcoin kenmerkt zich nog steeds door grote schommelingen. Dit wordt prijsvolatiliteit genoemd. Een veelgestelde vraag is waarom de koers zo hard stijgt en daalt. Om dit te begrijpen is het goed om de totale marktkapitalisatie in cryptocurrencies te vergelijken met andere financiële markten.

De totale marktwaarde van bitcoin is ongeveer 60 miljard euro, dat zie je ook terug bovenaan deze pagina. Kijken we naar de volledige cryptomarkt? Die is op het moment van schrijven ongeveer 120 miljard euro. Ter vergelijking: de totale marktwaarde van Apple is ruim vijf keer zo hoog, namelijk ruim 600 miljard euro.

In vergelijking met andere markten is de cryptocurrency markt dus nog erg klein. Dit betekent dat er relatief weinig kapitaal nodig is om de koers te laten bewegen. Daarbij komt dat er veel daghandelaren actief zijn. De waan van de dag, maar ook het nieuws van de dag kan daardoor al behoorlijke schommelingen teweeg brengen.

Vergelijk je de totale waarde van de cryptomarkt met de totale aandelenmarkt? Dan ziet dat er ongeveer uit als de afbeelding hieronder. De blauwe blokjes vertegenwoordigen de aandelenmarkt, de groene blokjes de cryptomarkt.

Wat kan je verwachten van de bitcoin koers?

Degene die de koers goed weet te voorspellen kan erg veel geld verdienen. Wij wagen ons in ieder geval niet aan een voorspelling. Toch wordt vaak gevraagd naar onze verwachtingen voor de bitcoin koers. Op korte termijn valt daar echter weinig zinnigs over te zeggen.

Wel kan je gebruik maken van onze ROI tabel bovenaan deze pagina. ROI staat voor Return On Investment, hiermee wordt aangegeven of je gekochte bitcoin meer of minder waard is geworden, en met welk percentage. In de tabel wordt een vergelijk getrokken met de situatie één jaar geleden, drie jaar geleden en vijf jaar geleden.

We kunnen wel zeggen dat de koers van bitcoin afhankelijk is van verschillende factoren. Wat er in de media verschijnt is vaak van grote invloed, in ieder geval op korte termijn.

Wanneer de CEO van Twitter zegt te verwachten dat bitcoin dé munt van het internet zal worden dan wordt dit overal breed uitgemeten en zal dat een positieve invloed op de koers hebben.

Aan de andere kant kan berichtgeving over overheidsregulatie ervoor zorgen dat de koers van bitcoin daalt. Terwijl regulering niet per se slecht hoeft te zijn. Het kan voor grote investeerders ook een stukje twijfel wegnemen waardoor ze kunnen besluiten om ook in te stappen.

Het loont dus om op de hoogte te zijn van het allerlaatste cryptonieuws.

Het belangrijkste is echter hoe het bitcoin ecosysteem zich doorontwikkelt en of de fundamenten stevig zijn. Gelukkig lijkt het daar enorm goed mee te gaan. Het aantal mensen dat bitcoins gebruikt is enorm gestegen, evenals het aantal transacties dat ermee wordt gedaan. De rekenkracht van het netwerk is ook nog nooit zo hoog geweest en het aantal developers dat bezig is om de software te verbeteren blijft ook maar groeien. Omdat deze ontwikkelingen niet zo spectaculair zijn zal de media ze vaak links laten liggen maar uiteindelijk zijn dit de dingen die er echt toe doen.

Naast de fundamenten van bitcoin, gebruiken veel investeerders ook technische analyses om te kijken waar de koers op de korte en lange termijn naar toe kan bewegen. Dat klinkt misschien heel moeilijk, maar wij helpen je daar graag mee. Op ons YouTube kanaal vind je verschillende voorbeelden van hoe wij omgaan met technische analyses. Daarnaast vind je op onze website veel uitleg over hoe je zelf een analyse kan maken.

Investeer alleen een bedrag dat je bereid bent om te verliezen

Wij raden aan om slechts een bedrag te investeren dat je bereid bent om te verliezen. Naar onze mening is een investering in bitcoin één van de meest interessante die je ooit kan doen, maar tegelijkertijd ook één van de meest risicovolle.

$ 7,949.17-2.70 %$ 8,320.23$ 7,777.96$ 984,756,34217,699,500$ 140,696,342,229

bitcoin BTC/USD

bitcoin BTC/USD

Unlock the value of your crypto without selling it.

Nexo – Instant Crypto Loans

Get instant cash in 40+ fiat currencies using crypto as collateral without selling it.

Unlock the value of your crypto without selling it.

Nexo – Instant Crypto Loans

Get instant cash in 40+ fiat currencies using crypto as collateral without selling it.

ExchangePairLast price24 volume
Coinbase ProBTC/USD$ 7,949.00$ 251,422,936
BitfinexBTC/USD$ 7,947.40$ 191,397,326
BitstampBTC/USD$ 7,944.17$ 144,500,095
KrakenBTC/USD$ 7,943.30$ 107,212,876
P2pb2bBTC/USD$ 7,920.76$ 83,784,475
GeminiBTC/USD$ 7,943.01$ 34,120,198
ExratesBTC/USD$ 7,940.95$ 27,700,112
itBitBTC/USD$ 7,943.00$ 26,274,884
BiteBTCBTC/USD$ 7,931.81$ 17,831,570
LakebtcBTC/USD$ 8,386.02$ 17,418,543
LiquidBTC/USD$ 7,951.82$ 17,224,001
BittrexBTC/USD$ 7,935.83$ 14,917,016
LivecoinBTC/USD$ 7,937.50$ 14,680,868
BTSEBTC/USD$ 7,921.50$ 11,440,184
>
ExmoBTC/USD$ 7,714.80$ 8,265,600
CoinsuperBTC/USD$ 7,943.01$ 7,104,045
CEX.IOBTC/USD$ 8,042.40$ 4,361,411
OkcoinBTC/USD$ 7,926.15$ 2,270,630
Btc-AlphaBTC/USD$ 7,938.25$ 1,692,223
BitexBTC/USD$ 7,920.00$ 589,125
LykkeBTC/USD$ 7,900.00$ 298,289
StexBTC/USD$ 7,750.00$ 135,427
BitbayBTC/USD$ 7,964.71$ 86,876
BitinkaBTC/USD$ 7,800.00$ 23,499
BitkonanBTC/USD$ 8,040.00$ 3,984
C-CEXBTC/USD$ 7,500.00$ 149
GatecoinBTC/USD$ 4,910.00$ 0
WEXBTC/USD$ 8,330.00$ 0
CoinfloorBTC/USD$ 7,000.00$ 0
Total / AverageBTC/USD$ 7,949.17$ 984,756,342
Other fiat$ 15,090,934,986
Total USD 24 volume$ 16,075,691,328

Bitcoin (BTC) is the world’s first decentralized digital currency and payment system and is by far the most known and valuable cryptocurrency. It was created in 2009 by an anonymous person or group called Satoshi Nakamoto. Bitcoin enables transactions to be sent peer-to-peer without passing through a central authority. The transactions are recorded on a decentralized public ledger called the blockchain and each payment acquires a small transaction fee to cover the cost of the network. The total supply of Bitcoin is 21 million and it’s smallest unit of bitcoin is called a Satoshi, it’s a hundred millionth of a bitcoin – 0.00000001 BTC. The creation of Bitcoin’s is happening through mining. Miners have the task to validate transactions and keep the network secure. Their efforts are rewarded by new minted Bitcoins and transactions fees. Bitcoin can be exchanged for fiat or other cryptocurrencies, products and services. Over 100,000 merchants and vendors accepts bitcoin as a payment.

Bitcoin is the world’s first virtual digital currency underpinned by a completely decentralized blockchain technology also known as the Distributed Ledger Technology (DLT). Bitcoin was first created in 2009 by an anonymous >
Bitcoin is the world’s first cryptocurrency which works on a completely decentralized network known as the blockchain. The blockchain network consists a link of blocks that are secured using cryptography and record all the transactions. Bitcoin was first presented to the world in 2009 by an anonymous >

LinksBlog (not available) LinkedIn (not available)Whitepaper (not available) Bitcointalk (not available)Reddit (not available) Chat (not available)Facebook (not available) Telegram (not available)Twitter (not available) Github (not available)Instagram (not available)
16. May 2019 | D. Dob15. May 2019 | Akolkar B
Microsoft Launches Ion, a Decentralized Identity Solution Running on the Bitcoin BlockchainRipple (XRP) Gains Over 30% As Coinbase Opens XRP Trading For New York Residents
15. May 2019 | Akolkar B14. May 2019 | Akolkar B
Bakkt to Start Offering Its Bitcoin Futures Contracts By July 2019Retail Giants Like Whole Foods, Baskin Robbins, Barnes & Noble, Start Accepting Bitcoin Payments
16. May 2019 | D. Dob
Microsoft Launches Ion, a Decentralized Identity Solution Running on the Bitcoin Blockchain
15. May 2019 | Akolkar B
Ripple (XRP) Gains Over 30% As Coinbase Opens XRP Trading For New York Residents
15. May 2019 | Akolkar B
Bakkt to Start Offering Its Bitcoin Futures Contracts By July 2019
14. May 2019 | Akolkar B
Retail Giants Like Whole Foods, Baskin Robbins, Barnes & Noble, Start Accepting Bitcoin Payments

You need an account on WorldCoinIndex to this functionality. Please login or register to start managing your portfolio.

You need an account on WorldCoinIndex to this functionality. Please login or register to start managing your watchlist.

Live Bitcoin Koers

Bitcoin koers erg volatiel

Op deze website vindt u alles over de Bitcoin (BTC) koers. De koersen van de meeste cryptovaluta, en dus ook de Bitcoin koers, zijn erg volatiel. Die hoge mate van beweeglijkheid maakt handelen in Bitcoin kansrijk, maar ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Bitcoin koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Bitcoin rekening mee houden. Maak dus vooral gebruik van de kansen, maar alleen met geld wat u kunt missen.

Bitcoin kopen / verkopen

Een slimme manier om te profiteren van de stijgende (maar ook de dalende) Bitcoin koers, is door een rekening te openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbied. Een voorbeeld van een goede vertrouwde cfd broker met een ruim aanbod aan cryptovaluta is Plus500 *. Bij Plus500 handelt u met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct. Dit betekend dat iedere stijging of daling van de Bitcoin koers met een factor X wordt versterkt. Best wel risicovol en dus verstandig om eerst, gratis en geheel vrijblijvend, te oefenen met een demorekening . Lees meer over Plus500 in deze Plus500 review.

Bitcoins, maar ook een hele range van andere cryptovaluta, kunnen eenvoudig worden aangekocht via het Nederlandse bedrijf Bitvavo . Groot voordeel van Bitvavo is dat de wallet al op het handelsplatform zit geïntegreerd. Dus geen moeilijk gedoe met wallets en codes, maar simpel geld storten en starten met kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitvavo biedt momenteel een mooi voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

*Risicowaarschuwing Plus500: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)

Koers Bitcoin – BTC koers

Bitcoin was de eerste cryptomunt, maar inmiddels één van vele. Toch mag Bitcoin zich nog steeds verheugen in een sterk toenemende populariteit. De Bitcoinkoers is vooral de eerste helft van 2017 zeer sterk gestegen. Het is moeilijk voorspelbaar waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en van cryptovaluta in het algemeen. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen. Deskundigen noemen koersdoelen van $50.000 tot zelfs $500.000 per Bitcoin.

Leave a comment

* - Required fields