Курс Bitcoin Live

Bitcoin.nl is een initiatief van Bitonic. Onze missie is een actuele en betrouwbare Nederlandse bron voor relevante informatie over Bitcoin en gerelateerde onderwerpen aanbieden. Een goede bron van informatie is een belangrijk startpunt voor iedereen die meer wil weten over Bitcoin.

Bitcoin.nl houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geeft bijvoorbeeld informatie over de voor- en nadelen van verschillende wallets. Andere informatie die je hier kan vinden is uitleg over het kopen van bitcoins en statistieken over het bitcoin netwerk. Uiteraard ontvangen wij graag feedback en/of suggesties voor het verbeteren van deze website.

De volgende updates staan op de roadmap voor de komende periode:

 • Uitbreiding van de statistiekenpagina met: aantal bitcoins in omloop, de distributie van de hashrate over de verschillende mining pools en de grootte van de blockchain.
 • Een agenda van bitcoinevenementen.
 • Een block explorer om informatie over transacties en blocks in te zien.
 • Uitbereiding specifieke (technische) uitleg over Bitcoin.

Simple Bitcoin Converter

Exchange rate calculated using USD Bitcoin price.

This site allows you to:

 • See the Bitcoin exchange rate i.e. the current value of one bitcoin.
 • Convert any amount to or from your preferred currency.

Bitcoin is a digital currency. You can use Bitcoin to send money to anyone via the Internet with no middleman. Learn more here.

Keep an eye on the Bitcoin price, even while browsing in other tabs. Simply keep this site open and see the live Bitcoin price in the browser tab. (Note: Some mobile browsers don’t yet support this feature.)

See how many bitcoins you can buy. Enter an amount on the right-hand input field, to see the equivalent amount in Bitcoin on the left.

See the value of your Bitcoin holdings. Enter the number of bitcoins you have, and watch their value fluctuate over time.

Compare Bitcoin to gold and other precious metals by checking out the converters for Bitcoin to gold, Bitcoin to silver, Bitcoin to platinum, and Bitcoin to palladium.

Try it on your phone or tablet—this site is designed with mobile devices in mind.

Convert in terms of smaller units e.g. microbitcoins (µ), millibitcoins (m). Toggle using keyboard shortcuts: ‘u’, ‘m’, and ‘k’.

Bookmark your preferred currency e.g. Bitcoin to Euro, or Bitcoin to British Pound. This site currently supports 64 currencies.

Price data is continually gathered from multiple markets. A weighted average price of these markets is shown by default (based on 24-hour trade volume). Alternatively, you can choose a specific source from the settings menu.

Development

 • Linkable (i.e. bookmarkable, shareable) amounts.
 • A widget to be embedded on other sites.
 • Options added for millibitcoins, and 3 new cryptocurrencies. 2014-03-16
 • Volume-weighted pricing implemented as the default option. 2013-11-29
 • Multiple data source options included. Currency chooser improved. 08-16
 • Major Android-related bugs fixed. (Thanks to those who donated!) 07-07

You’re welcome to contact the creator of this site at Reddit or BitcoinTalk. Bug reports are greatly appreciated.

Disclaimer

The exchange rates on this site are for information purposes only. They are not guaranteed to be accurate, and are subject to change without notice.

Bitcoin Koers

Bitcoin – Euro Koers

De Bitcoin is decentraal, daardoor is er niet één Bitcoin koers. Elke exchange heeft zijn eigen wisselkoers. Hieronder een overzicht van de gemiddelde Bitcoin-Euro koersen bij de populairste exchanges en wisselkantoren. Het overzicht wordt één keer per minuut live geupdate.

Over het algemeen zal het iets duurder zijn om Bitcoins te kopen bij Nederlandse wisselkantoren, zoals Bitonic en Litebit, dan op internationale exchanges. De Nederlandse wisselkantoren hebben wel als voordeel dat je Bitcoins kan kopen met iDeal, en dat ze in Nederland als bedrijf staan geregistreerd.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat geld storten naar Bitfinex minimaal 20 euro aan fees kost, voor kleine bedragen loont dit dus niet de moeite. Een wisselkantoor lijkt wellicht wat duurder, maar is zeker voor kleinere bedragen aan te raden.

Meer informatie vind je op de speciale Bitcoin kopen-pagina.

Hoeveel Bitcoin krijg je voor je Euros?

Door de hoge prijs van de Bitcoin kan het misschien lijken dat het heel duur is om te beleggen in Bitcoins, maar het is ook mogelijk om minder dan 1 Bitcoin te kopen. Je kan zelfs bijvoorbeeld 0.01 Bitcoin kopen.

Waarde van de Bitcoin enorm Gestegen

De koers van de Bitcoins is de afgelopen jaren explosief gestegen. Op 1 januari 2013 stond de Bitcoin genoteerd op US$13.51, en op 28 november 2013 sloot de koers van de Bitcoin voor het eerst boven de US$1000. Daarmee werd de Bitcoin 74 keer meer waard in minder dan 11 maanden tijd. De koers van boven de US$1000 per bitcoin bleek niet lang houdbaar, want de koers daalde scherp. In januari 2015 stond de wisselkoers van de Bitcoin zelfs even onder de $200, maar in juni 2017 stond de bitcoin net onder de $3000.

Het lijkt er op alsof de koers als maar blijft stijgen, alhoewel er ook dagen zijn met scherpe dalingen. In November 2017 was de koers alweer verder gestegen naar boven de $7500. Dus mensen die op het juiste moment waren ingestapt hebben een klein fortuin gemaakt.

De koers van de Bitcoin wordt over het algemeen uitgedrukt in US dollars, maar uiteraard kan je ook gewoon met je euros handelen in Bitcoins. Je kan hier de actuele Euro-Dollar koers vinden.

Wat zijn Bitcoins?

De Bitcoin is de bekendste CryptcoCurrency, een nieuwe revolutionaire vorm van digitaal geld. Het is een decentrale valuta die je online kan gebruiken. Je kan Bitcoins eigenlijk net zo gebruiken als Euros. Met Bitcoins kan je bijvoorbeeld online betalen voor een pizza. Je zou ook Bitcoins kunnen sturen aan een vriend van wie je geld hebt geleend.

Net zoals met echte Euros, of met goud of zilver, kan je ook handelen in Bitcoins. Je kan dan bijvoorbeeld met Euros, of Dollars, Bitcoins kopen. En wanneer je Bitcoins hebt gekocht kan je ze op een later moment weer inruilen voor Euros, of andere CryptcoCurrency.

De Bitcoin bestaat alleen digitaal. In tegenstelling tot een euro of een dollar is het onmogelijk om een Bitcoin fysiek bij je te dragen. Je ziet soms wel echte gouden Bitcoin munten, maar dit is puur als souvenier.

De digitale munt is decentraal, waardoor hij dus niet gereguleerd wordt door een centrale bank of een land.

Hoe wordt de koers van de Bitcoin bepaald?

Bitcoins en andere CryptoCurrencies kunnen binnen korte tijd enorm snel van waarde veranderen. De koers is enorm volatiel, een koersstijging of koersdaling van meer dan 10% gebeurt bij de Bitcoin regelmatig, terwijl dit bij normale valuta bijna nooit gebeurt.

De koers van de Bitcoin wordt bepaald door het bedrag wat mensen bereid zijn er voor te betalen. Zo vond ‘men’ het op een moment 20 dollar waard, terwijl het niet al te lange tijd daarna een waarde van ruim 200 dollar had.

Mensen die Bitcoins willen kopen of verkopen komen samen op een Bitcoin Exchange. Daar wordt aan de hand van vraag en aanbod de waarde van een Bitcoin bepaald. Dit komt eigenlijk overeen met een aandelenbeurs waar de waarde van aandelen wordt bepaald.

In de onderstaande afbeelding zie je een screen shot van hoe de Bitcoin prijs wordt bepaald. Links zie je alle Bitcoin kooporders. Hier zie je hoeveel Bitcoins de kopers willen hebben, en welke prijs ze bereid zijn te betalen. In de middelste kollom zie je de verkooporders, hier bieden mensen die Bitcoins hebben hun Bitcoins te koop aan. Wanneer er een koper bereidt is om de gevraagde prijs te betalen vind er een trade plaats, welke je in de kolom rechts ziet. De prijs die betaald wordt is dan op dat moment de koers.

Een traditionele aandelenbeurs heeft openingstijden, maar omdat de Bitcoin decentraal is kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week handelen in de Bitcoin. Je ziet regelmatig in het weekend grote schommelingen in de prijs van de Bitcoin. Veel particulieren zijn handelen in hun vrije tijd in Bitcoins, en hebben juist in het weekend meer tijd hiervoor over.

Wat zijn de voordelen van de Bitcoin?

 • Het is decentraal
 • Betalingen gaan niet via een bank
 • Er is geen (negatieve) rente
 • Je betaalt geen jaarlijkse kosten
 • Het is pseudo-anoniem
 • Transactie zijn in de openbare Blockchain te zien
 • Relatief lage transactie kosten
 • Iedereen kan meedoen

Wat zijn de nadelen van de Bitcoin?

Bitcoins zijn jong en dat kan ook nadelen met zich meebrengen. Uiteraard bestaat er enorm veel potentie in dit betaalsysteem, maar het is nog niet mogelijk om het overal te gebruiken als betaalmethode en om die reden is er nog veel ruimte voor verbetering.

Of deze virtuele munteenheid het gaat volhouden in een wereld vol financiële invloeden en ontwikkelingen, is nog maar de vraag. Ondanks dat lijkt Bitcoin een enorm grote ontwikkeling tegemoet te gaan en een groot aantal mensen gaat hier graag mee in zee. Het moet wel gezegd worden dat De Nederlandsche Bank in 2014 waarschuwde voor Bitcoins.

Wat is de toekomst van de Bitcoin?

Niemand weet wat de toekomst zal brengen voor de Bitcoin. Er zijn ‘experts’ die verwachten dat de koers van de Bitcoin nog makkelijk kan verdubbelen, maar billionaire Waren Buffet denkt dat de Bitcoin een bubbel is.

Voor de korte termijn lijkt de koers van de Bitcoin nog te kunnen stijgen. Probleem is wel dat hoe meer de Bitcoin gebruikt wordt voor transacties, hoe hoger de transactie fee wordt. Mogelijk zal deze fee het komende jaar nog erg stijgen. Als dit gebeurt is de kans aanwezig dat de SegWit2-update toch zal worden uitgevoerd.

Wat is Bitcoin Mining?

Bitcoins kun je mijnen, maar het is vrijwel onmogelijk om er een fortuin uit te slepen zonder dat je geld investeert.

Om Bitcoins te mijnen heb je speciale apparatuur nodig: op een gewone PC is het haast onmogelijk om aan Bitcoin mining te doen. Omdat je de speciale hardware nodig hebt en omdat bitcoin mining veel energie kost, worden bitcoins vaak gemined door bedrijven die een grote ruimte vol met speciale computers hebben staan in een land waar electriciteit goedkoop is.

Live Bitcoin Koers

Bitcoin koers erg volatiel

Op deze website vindt u alles over de Bitcoin (BTC) koers. De koersen van de meeste cryptovaluta, en dus ook de Bitcoin koers, zijn erg volatiel. Die hoge mate van beweeglijkheid maakt handelen in Bitcoin kansrijk, maar ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Bitcoin koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Bitcoin rekening mee houden. Maak dus vooral gebruik van de kansen, maar alleen met geld wat u kunt missen.

Bitcoin kopen / verkopen

Een slimme manier om te profiteren van de stijgende (maar ook de dalende) Bitcoin koers, is door een rekening te openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbied. Een voorbeeld van een goede vertrouwde cfd broker met een ruim aanbod aan cryptovaluta is Plus500 *. Bij Plus500 handelt u met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct. Dit betekend dat iedere stijging of daling van de Bitcoin koers met een factor X wordt versterkt. Best wel risicovol en dus verstandig om eerst, gratis en geheel vrijblijvend, te oefenen met een demorekening . Lees meer over Plus500 in deze Plus500 review.

Bitcoins, maar ook een hele range van andere cryptovaluta, kunnen eenvoudig worden aangekocht via het Nederlandse bedrijf Bitvavo . Groot voordeel van Bitvavo is dat de wallet al op het handelsplatform zit geïntegreerd. Dus geen moeilijk gedoe met wallets en codes, maar simpel geld storten en starten met kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitvavo biedt momenteel een mooi voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

*Risicowaarschuwing Plus500: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)

Koers Bitcoin – BTC koers

Bitcoin was de eerste cryptomunt, maar inmiddels één van vele. Toch mag Bitcoin zich nog steeds verheugen in een sterk toenemende populariteit. De Bitcoinkoers is vooral de eerste helft van 2017 zeer sterk gestegen. Het is moeilijk voorspelbaar waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en van cryptovaluta in het algemeen. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen. Deskundigen noemen koersdoelen van $50.000 tot zelfs $500.000 per Bitcoin.

Bitcoin koers

Bitcoin koers en waarde

De bitcoin koers is sinds 2008 gigantisch hard gestegen. De koers van de bitcoin is net als de koers van andere cryptovaluta erg veranderlijk. De grote fluctuaties in de bitcoin koers maakt het handelen met bitcoins veelbelovend, maar daarentegen ook erg riskant. De immens gestegen bitcoin koers hebben we allemaal gezien en van gehoord. Maar de koers zal nooit alleen omhoog gaan. De bewegelijkheid van de bitcoin koers gaat dus beide kanten op en hier moeten handelaren rekening mee houden. Wil je gaan handelen met bitcoins? Maak dan goed gebruik van de kansen binnen deze markt en investeer alleen geld dat je kunt missen.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een virtueel betaalmiddel dat ook wel een cryptocurrency wordt genoemd. Deze cryptovaluta maakt het mogelijk om transacties te verrichten zonder dat hier partijen tussen komen zoals een bank of PayPal. De waarde van bitcoin is de hele tijd in beweging, soms verandert de bitcoin koers meerdere procenten per dag. Bitcoin is de bekendste cryptocurrency en je kunt deze net zo gebruiken als Euro’s. Je kunt bijvoorbeeld eten bestellen met bitcoins of je zou iemand geld kunnen sturen.

Je kunt met bitcoins handelen net zo als andere valuta’s. Wanneer je bitcoins koopt kun je ze later weer verkopen voor andere valuta. Bitcoin is een digitaal betaalmiddel en bestaat dus alleen op het internet. Je kunt een bitcoin niet fysiek bij je dragen en alleen op het internet beheren.

Deze cryptocurrency is decentraal en wordt dus niet ondersteund door een bank of land.

Voordelen van Bitcoin

 • De valuta is decentraal
 • Betalingen gaan nooit via een bank
 • Je betaalt geen rente
 • Van jaarlijkse kosten kan geen sprake zijn
 • Je bent altijd anoniem
 • Alle transacties kunnen in de openbare blockchain bekeken worden
 • Weinig transactie kosten
 • Iedereen kan een wallet openen

Bitcoin mining

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om veel geld te verdienen met het minen van bitcoins zonder veel geld te investeren. Het minen van bitcoins vereist geavanceerde apparatuur. Met deze speciale hardware kun je bitcoins minen, maar dit kost ook heel veel geld en je energie rekening zal enorm gaan stijgen. Op je gewone compute bitcoins minen is bijna onmogelijk, je zult hiermee nooit veel winst maken. Het minen van bitcoins wordt vooral gedaan door bedrijven die grote ruimtes vol hebben staan met speciale mining hardware.

Handelen in bitcoins

Wil je bedachtzaam profiteren van de bewegelijkheid in de koers van bitcoin? Dan kun je het beste een rekening openen bij een CFD broker waar je kunt handelen in cryptovaluta. Een voorbeeld van een goede broker met een breed aanbod aan cryptovaluta is Plus500. Behalve bitcoin kun je bij Plus500 ook handelen in een heleboel andere cryptovaluta. Heb je een bitcoin wallet en wil je direct bitcoins kopen? Dan kun je dit doen via een betrouwbare partij zoals Bitonic.

Risico waarschuwing “Uw vermogen loopt risico”
Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909).

Leave a comment

* - Required fields